lijnred
GROEPAGE; EUROPEES PALLET DISTRIBUTIE NETWERK
logo-palletforce  oneexpress  Allnet Alliance logo

Alle ladingen van 1 europallet t/m 5 europallets, of het equivalent hiervan, vallen bij Transvenlo onder de noemer groepage, welke via ons Europees Pallet Distributie Netwerk (EPDN) hun weg van A naar B vinden.
Het EPDN van Transvenlo dekt geheel Europa af. De structuur van de netwerken per land zijn identiek, en laten zich kenmerken door een samenwerking van autonome, veelal familiebedrijven per land, welke middels hun geografische spreiding een dekkend netwerk bieden, en daardoor tot de meest gerenommeerde netwerken in het desbetreffende land behoren. Door deze structuur is er altijd sprake van een hoge betrokkenheid bij iedere individuele deelnemer welke bekend is met de lokale eisen en gewoonten.
De distributie per land laat zich het best omschrijven als “HUB and Spoke system”. De landennetwerken zorgen binnen Europa voor een alliantie van netwerken.

Hierdoor worden korte doorlooptijden gerealiseerd, tegen zeer marktconforme tarieven. Middels slimme IT-koppelingen ontstaat er een snelle accurate manier van communiceren waarbij de meest actuele status van de zendingen altijd binnen handbereik is.
Deze wijze van werken zorgt er tevens voor dat papieren documenten welke in het verleden de zending begeleidden, tot het verleden behoort. Op deze wijze draagt Transvenlo, met haar EPDN ook haar steentje bij aan het milieu.

Transvenlo is aandeelhouder van het Engelse gerenommeerde pallet distributie netwerk, Palletforce, de absolute nummer 1 in de U.K. Dit wordt de laatste jaren onderstreept door het winnen van aansprekende prijzen. Met trotst dragen wij bij aan de slogan “work with the best”. Alleen al binnen de U.K. wikkelen we via de centrale HUB in Burton-upon-Trent, met een oppervlakte van 38.000 M2, gemiddeld 15.000 pallets per nacht af. Dit alles met een betrouwbaarheid van boven de 99%. www.palletforce.com

Met One-Express als partner is Italië geen onbekend terrein voor Transvenlo. Met als centrale vestiging de 12.000 M2 grote HUB in Bologna zijn we in staat om dagelijks ca. 5.000 palletzendingen binnen Italië af te wikkelen. Middels de ondersteuning van de sub-HUB’s in Milaan, Rome en Napels is de status van de zending altijd actueel. www.oneexpress.it

Dit brengt ons naar Allnet. De kracht van Allnet ligt in het vormen van een alliantie van de top van de Europese Pallet Distributienetwerken. Binnen Europa zijn meer dan 300 strategisch gelegen depots onderdeel van Allnet, welke dagelijks meer dan 36.000 palletzendingen afwikkelen om zodoende snel en efficiënt op de eindbestemming terecht te komen. Ons Europese groepage netwerk bestaat uit middelgrote tot grote logistieke dienstverleners welke een lange historie hebben in hun eigen land. De focus ligt primair op internationale stukgoedzendingen om deze efficiënt te verwerken. Door deze focus kunnen wij u gunstige condities, zoals prijs en transittijden zeer marktconform aanbieden en zullen deze aansluiting vinden bij uw eisen pakket.